Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 10 mai, 2012

Pilde evanghelice pentru învăţăceii din or. Străşeni

În cadrul Săptămânii Tineretului Ortodox au fost vizitate câteva instituţii de învăţământ din or. Străşeni. Prot. Ioan Uglea şi Diac. Andrei Iraşcu, profesorila SeminarulTeologicdin Chişinău, au popositla Liceul”Ion Vatamanu”, Liceul „Mihai Eminescu”, Liceul Internaţional de Management, Gimnaziul „Mihai Viteazul” şi Şcoala Internat din or. Străşeni.

Slujitorii au discutat cu tinerii, venind cu poveţe scripturistice şi îndemnându-i pe tineri spre o viaţă în duhul evanghelic.

Învăţăceii care absolvesc clasele a IX-a şi respectiv a XII-a au primit binecuvântarea de a susţine reuşit examenele, primind iconiţe, cruciuliţe şi literatură creştină.

Diac. Andrei Iraşcu ne-a mărturisit la finele acestei zile plină de activităţi: “Prin astfel de vizite se simte o împrospătare duhovnicească în rândul tinerilor. Credem că astfel de întâlniri sunt necesare. Elevii sunt curioşi şi chiar însetaţi de hrană sufletească. Poate nu reuşim prea des să ajungem în toate instituţiile de învăţământ, dar să mergem de câteva ori în anul de studii e strict necesar.

E o bucurie şi pentru noi, slujitorii mai tineri, care ne amintim de anii de studii şi încercăm să le vorbim învăţăceilor despre ispitele şi căderile prin care trec adolescenţii, venind cu sfaturi în duhul învăţăturii noastre ortodoxe”.

La şcoala internat a participat şi corul Seminarului „Sf. Trei Ierarhi”, care a prezentat un amplu program de cântări religioase, apoi elevii internatului s-au ales cu daruri de suflet.