Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

sâmbătă, 8 septembrie, 2012

Pelerinaj sub omoforul Maicii Domnului

Cu binecuvântarea și la inițiativa Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, în dimineața zilei, un grup de credincioși și slujitori în frunte cu Prot. Mitr. Teodor Roșca, duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea și Arhim. Ioan (Moșneguțu), starețul mănăstirii Hârbovăț și secretar al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, au pornit de la așezământul monahal din Chișinău spre Ungheni, într-o procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Hârbovăț.

Evenimentul a demarat cu un Te-Deum la Catedrala “Sf. Teodor Tiron”, la care a participat obștea monahală și numeroși credincioși, în timpul căruia slujitorii altarului au cerut Domnului și Maicii Sale să-i ajute pe creștini să-și îndeplinească gândul binecuvântat de a ajunge la Ungheni, unde vor dărui sfințenia cu chipul Maicii Domnului Catedralei Episcopale din acest oraș.

În cuvântarea sa, părintele Teodor Roșca a menționat că prin acest gest, credincioșii din Chișinău aduc în dar confraților întru credință din Eparhia din Ungheni și Nisporeni o deosebită comoară duhovnicească – icoana prin care Preasfânta Fecioară și-a revărsat și continuă să-și reverse mila asupra poporului iubitor de Dumnezeu.

La rândul său, părintele Arhimandrit Ioan (Moșneguțu) a mulțumit părintelui-duhovnic și tuturor nevoitorului mănăstirii Ciuflea din partea Prea Sfințitului Episcop Petru și a tuturor credincioșilor din Eparhia de Ungheni și Nisporeni pentru această jertfă însemnată, care va fi o punte spirituală deosebită între credincioși, ce îi va întări, unindu-i și mai mult.

În dangăt de clopot, pelerinii au pornit la drum către Ungheni, urmând ca în această seară să poposească la Călărași, iar în dimineața zilei de 12 septembrie urmând a fi întâmpinați de clerul și poporul din Ungheni.

Acatistul Maicii Domnului în cinstea Icoanei făcătoare de minuni de la Mănăstirea Hârbovăţ îl puteți citi AICI.