Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:19, vineri, 1 noiembrie, 2013

Pelerinaj pentru cursanții și profesorii Centrului de Instruire din cadrul Departamentului Instituții Penitenciare

Recent, cursanții și profesorii Centrului de Instruire din cadrul Departamentului Instituții Penitenciare au avut parte de un frumos pelerinaj la Mănăstirile Frumoasa, Răciula, Hârjauca și Hârbovăț.

Avându-l în frunte pe Prot. Teodor Spătaru, grupul de pelerini a vizitat aceste emblematice așezăminte monahale, unde s-au rugat, au discutat cu stareții și nevoitorii despre istoricul sfintelor mănăstiri și au aflat mai multe despre frumusețea, tihna dar și responsabilitatea vieții călugărești.

După spusele părintelui Teodor Spătaru, ideea organizării acestui eveniment de suflet a venit din dorința de apropiere de spațiul și valorile monastice, iar după câte se vede, pelerinajul s-a bucurat de un real succes, promițând o continuitate stabilă.

La fel, părintele Teodor a mai menționat faptul că lucrul într-un domeniu cum este cel al sistemului penitenciar, cere o atenție sporită față de învățăturile Bisericii Ortodoxe, care garantează existența unui climat agreabil între toți cei implicați în acest circuit.