Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

8:44, joi, 3 mai, 2012

Pelerinaj cu sfinte moaşte de la Athos în Bielorusia

În 29 aprilie 2012, la aeroportul din Minsk, a fost adusă din Sfântul Munte Athos o raclă care conţine o părticică din Lemnul Sfintei Cruci a Mântuitorului şi fragmente din moaştele Sfintei Maria Magdalena şi a Sfintei Marei Muceniţe Varvara.

Acestea sunt principalele sfinte moaşte ale Mănăstirii Simonos Petras din Sfântul Munte. O delegaţie a Bisericii Ortodoxe din Bielorusia în frunte cu Arhiepiscopul de Novogrudok şi de Lida, Înaltpreasfinţitul  Gurie, administrator al Exarhatului Bielorusiei, a întâmpinat sfintele moaşte. O sfântă slujbă a fost săvârşită pe aeroport.

Uul dintre preoţii athoniţi care însoţeşte racla cu sfintele moaşte a spus: „Simţim o bucuire mare pentru că poporul bielorus cinsteşte şi iubeşte Sfântul Munte. Timp de 15 zile, sfintele moaşte vor aduce înţaravoastră mireasma şi spiritul Sfântului Munte. Suntem mişcaţi de faptul că vizităm o Biserică care după ororile persecuţiei, renaşte din propria cenuşă, regăsindu-şi rădăcinile şi tradiţiile spirituale.

Sfintele Moaşte au fost apoi transportatela Catedrala SfântaMaria Magdalena din Minsk şi vor rămâne în capitala Bielorusiei până în 5 mai, când vor pleca în alte oraşe ale ţării.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.orthodoxie.com