Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:41, miercuri, 19 noiembrie, 2014

Patriarhul Kirill i-a îndemnat pe sârbi să preţuiască unitatea spirituală cu poporul rus

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii și Patriarhul Irinej al Serbiei au oficiat, ieri, o Sfântă Liturghie, în Biserica Sfântul Sava, din Belgrad.

Slujba a atras peste 10.000 de oameni, printre care s-a numărat şi Președintele sârb, Tomislav Nikolic, și Ministrul de Externe, Ivica Dacic. Biserica nu a fost suficient de mare pentru a-i primi pe toți credincioșii, iar mulți s-au rugat afară.

„Gândiți-vă cât de multe furtuni au măturat țara,în îndelunga răbdare a Serbiei! Ea a trecut prin două războaie mondiale, genocidul oribil asupra populației Ortodoxe Sârbe – fără precedent în cruzimea lui – și vremurile grele de sacrilegiu. Acesteia i-a fost, de asemenea, destinat să treacă prin ororile noilor războaie, bombelor și profanarilor și distrugerii altarelor sfinte”, a spus Patriarhul Kirill, după Liturghie.

„Dar, fiecare noua lovitură asupra sârbilor le-a întărit credința lor”, a spus el.

„Poporul, ghidat de Bisericile Ortodoxe din Rusia și Serbia, şi-a mărturisit credința sa comună, la unison și cu o singură inimă, împărtășind bucurie și ajutorare reciprocă în durere”, a spus Patriarhul rus.

Patriarhul Kirill i-a îndemnat pe sârbi să prețuiască credința și unitatea spirituală cu poporul rus. Patriarhul Irineu, la rândul său, i-a înmânat Patriarhului rus, Ordinul Sfântul Sava, în prim grad.

www.lonews.ro