Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:55, luni, 4 mai, 2015

Patriarhul Kirill : Biserica trebuie să fie mai activă pe rețelele de socializare

Misiunea ortodoxă trebuie să se desfășoare mai activ pe reţelele de socializare, consideră Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, informează Serviciul specializat în producţia de site-uri web şi găzduire NETCreator.

„Noi nu avem dreptul să scăpăm locurile în care se află turma noastră, iar astăzi turma noastră se află pe reţelele de socializare, mai ales partea cea mai activă a turmei noastre”, a declarat Patriarhul, la o ședință a Consiliului Suprem al Bisericii Ruse, în Moscova, citat de Pravmir.

Potrivit acestuia, astăzi, viața unei persoane, într-o anumită măsură, se concentrează pe rețelele de socializare, „iar pentru unii oameni ele au devenit universale, fiind de fapt nedemne de încredere, și sursă profundă de informații.”

„Dacă nu suntem mulțumiți de reacția turmei la anumite evenimente, în special la evenimentele din viața Bisericii, atunci se pune o întrebare: ce am făcut pentru a evita această reacție, cât de activi suntem în explicarea poziției Bisericii, în discutarea problemelor actuale?”, se întreabă acesta.

Patriarhul a subliniat că Biserica este păzitoarea valorilor evanghelice, sarcina sa fiind aceea de a explica aceste valori, într-un limbaj ușor de înțeles de cei contemporani nouă.

El a mai spus că virtualizarea vieții umane reprezintă un pericol, mai ales atunci când lumea virtuală substituie lumea reală.

„Dacă nu vrem ca realitatea virtuală să devină un fenomen ateist, atunci ar trebui să luăm serios în considerare modul în care Biserica poate fi prezentă în această lume, devenind mult mai eficientă în transmiterea propriului mesaj, la nivel mondial și în rândul tineretului”, a spus Patriarhul, mai informează NETCreator.

www.ortodox.md