Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:52, duminică, 14 iunie, 2015

Patriarhul Kirill a primit o delegaţie a Patriarhiei Ierusalimului

În aceste zile, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a primit o delegație a Patriarhiei Ierusalimului, la reședința patriarhală din Mănăstirea Sfântul Daniel.

Din delegaţie au făcut parte Arhiepiscopul Aristarchos de Constantina și Arhiepiscopul Theophylactos al Iordaniei.Patriarhul Kirill a subliniat că „întâlnirile cu frații din Ierusalim sunt întotdeauna foarte încântătoare. Îmi amintesc Cetatea Sfântă și sentimentele pe care fiecare ortodox le experimenteaza în contact cu un lăcaş sfânt. Orașul Sfânt și frații care slujesc acolo sunt o parte din viața mea. Urmărim mereu cu mare atenție și dragoste ce se întâmplă în Biserica din Ierusalim”.
„Pentru noi, este o bucurie specială să ne aflăm în binecuvântata Rusie, în binecuvântata Biserică Rusă”, a răspuns Arhiepiscopul Aristarchos.

Delegația i-a transmis Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse un salut frățesc, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Teofil al Ierusalimului.
Părţile au abordat subiecte de interes comun. În încheierea întâlnirii, Patriarhul Kirill le-a înmânat ierarhilor Bisericii din Ierusalim, icoane pectorale produse cu ocazia comemorării centenarului scurs de la mutarea la Domnul a Sfântului Print Vladimir, Întocmai cu Apostolii.