Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

sâmbătă, 2 februarie, 2013

Patriarhul Georgiei: vizita în Rusia a fost una ‘istorică’

Patriarhul-Catolicos al Bisericii Ortodoxe Georgiene, Ilia al II-lea, a formulat cuvinte de laudă la adresa celor cinci zile de vizită în Rusia. La sosirea sa în ţară, în seara zilei de sâmbătă, 26 ianuarie 2013, acesta a mărturisit că vizita a fost „una istorică”.
„Cu ajutorul lui Dumnezeu, vizita mea a fost una de succes, şi cred că a fost o vizită istorică, iar rezultatele bune vor urma acesteia”, a declarat el jurnaliștilor. În vârstă de 80 de ani, Patriarhul-Catolicos, figura care prezintă – conform sondajelor recente – cea mai mare încredere în faţa locuitorilor acestei ţări, adesea menționat că lider spiritual al națiunii, a ajuns în Moscova duminica, 20 ianuarie.
Deşi scopul oficial al vizitei a fost acela de a primi un prestigios premiu în ziua de luni, din partea unei fundaţii afliate Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru contribuţia sa la promovarea unității popoarelor ortodoxe creștine, acesta s-a întâlnit, în plus, şi cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în ziua de miercuri, transmiţându-i acestuia „calde salutări” din partea primului-ministru georgian, Bidzina Ivanishvili.

www.lacasuriortodoxe.ro