Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

luni, 26 august, 2013

Patriarhul Georgiei, către Iran: Vă rog să nu aplicați sancțiuni împotriva creștinilor georgieni!

Patriarhul Ilie al II-lea i-a cerut Iranului să nu aplice sancțiuni împotriva georgienilor care se re-convertesc la Creștinism.

Catolicosul-Patriarh al Întregii Georgii, Ilie al II-lea, a primit o delegație religioasa a Iranului. Întâlnirea a avut loc la Patriarhia Georgiei, la care a luat parte influentul reprezentant al clerului iranian, Ayatollahul Shahristani.

Patriarhul a înmânat o solciitare Ayatollahului, pentru georgienii care trăiesc în Iran și care se re-convertesc la Creștinism.
„După cum știți, strămoșii georgienilor pe care Shahul Abbas i-a stabilit în Persia, au fost creștini. Unii georgieni care trăiesc în Iran și viziteaza Georgia, revin la Creștinism. V-aș ruga să nu aplicati sancțiuni împotriva lor. Este posibil?”, a spus Patriarhul.

Ca răspuns la această întrebare, Ayatollahul a declarat că va lua în considerare cererea: „Aceasta depinde de stat, noi suntem religioși, dar vom examina cererea”, a adăugat Ayatollahul Shahristani.

Potrivit expertului în probleme caucaziene, Mamuka Areshidze, vizita lui Shahristani este o demonstrație a angajamentului său față de inițiativele de pace din zona caucaziană și o manifestare a relației bune cu Patriarhul georgian. În același timp, el a mai declarat ca scopul vizitei clericilor iranieni este examinarea stării relațiilor dintre creștinii și musulmanii din Caucaz.

www.lonews.ro