Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:19, luni, 1 septembrie, 2014

Patriarhul Ecumenic lansează un mesaj, cu ocazia începerii noului an bisericesc

Astăzi, 1 septembrie 2014, odată cu începutul unui nou an bisericesc (tradiţie inspirată în Biserică după rânduiala veche evreiască), Patriarhul ecumenic Bartolomeu I a lansat un mesaj special dedicat evenimentului.

Mesajul face referire doar la problemele de mediu, cu care se confruntă omenirea în zilele noastre, menţionând că Biserica „nu rămâne nemișcată sau indiferentă la distrugerile ce au loc zilnic, în prezent, la adresa mediului natural, rezultate din lăcomie umană și fuga după profit”.

Acesta reaminteşte, în acelaşi mesaj, că „Patriarhia Ecumenică, deja de mai mulți ani, a evaluat semnele vremurilor noastre, precum și obligația euharistică a Bisericii Ortodoxe. Astfel, am declarat și dedicat începutul anului bisericesc, data de 1 septembrie, drept zi de rugăciune pentru păstrarea creației lui Dumnezeu, care a fost moștenita de către noi, ca mediu al nostru”.

Patriarhul Bartolomeu, supranumit şi Patriarhul verde, a preferat să nu amintească în mesaj nimic despre suferinţele şi încercările dure prin care trec astăzi creştinii din Orientul Mijlociu şi nu numai.

www.lonews.ro