Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:06, miercuri, 24 iunie, 2015

Patriarhul Daniel le cere preoților să nu neglijeze rețelele de socializare: Pot contribui la o mai bună cunoaştere reciprocă a diferitelor tradiţii şi la consolidarea comunităţilor de credinţă

Prezent la o conferinţă internaţională la Atena, Patriarhul Daniel le-a cerut preoţilor să nu neglijeze mediul virtual, informează B1 TV.
Potrivit Patriarhului României, reţelele de socializare pot contribui „la o mai bună cunoaştere reciprocă a diferitelor tradiţii şi la consolidarea comunităţilor de credinţă”.
Astfel, Patriarhul Daniel le-a recomandat preoţilor să ţină cont de mediul virtual şi să îşi deschidă pagini pe reţelele de socializare.
„Biserica noastră are datoria de a înţelege modul de funcţionare a societăţii informaţionale din zilele noastre. Reţelele de socializare pot contribui la o mai bună cunoaştere reciprocă a diferitelor tradiţii şi la consolidarea comunităţilor de credinţă”, a spus Patriarhul în cadrul conferinţei.
Chiar dacă mesajul Patriarhului Daniel vine acum, unii preoţi păstrează deja legătura cu enoriaşii pe reţelele de socializare.
Tot pe facebook există conturi dedicate şi prelaţilor plecaţi dintre ei. De exemplu, pagina parintelui Arsenie Boca, cel considerat sfântul Ardealului, a strâns deja aproape 700 de mii de aprecieri.