Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:27, joi, 16 august, 2012

Patriarhia Ecumenică avertizează despre violenţa lumii

Patriarhia Ecumenică de Constantinopol îşi exprimă via sa nelinişte faţă de recrudescenţa violenţa care se propagă astăzi în lumea întreagă.

Din America în Africa, trecând prin Europa şi Asia, toate continentele sunt confruntate cu fenomene de intoleranţă care nu numai că fragilizează pacea mondială, însă sunt şi negări ale demnităţii umane. Ucideri rasiste, genociduri, purificări etnice, antisemitism, distrugerea locurilor de cult etc., constituie acte barbare care trebuie denunţate cu voce tare, mai ales unde se acoperă cu vălul religiei pentru a se justifica.

Patriarhia Ecumenică este în mod particular preocupată de situaţia din Orientul Mijlociu, şi din Nigeria şi Sudan. Confruntările dintre creştini şi musulmani în aceste părţi de lume trebuie depăşite prin întărirea iubirii aproapelui.

Patriarhia Ecumenică este îngrijorată de viitorul oamenilor din Siria şi de viitorul creştinilor din această ţară, chemând toţi protagoniştii conflictului să aducă la tăcere armele, văzând urgenţa situaţiei umanitare.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

www.orthodoxie.com