Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 4 decembrie, 2012

Părintele Simeon Costin a fost petrecut pe ultimul drum

Astăzi enoriașii bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Vatra, mun. Chișinău, s-au adunat în sfântul lăcaș pentru a-l petrece pe ultimul drum pe părintele-paroh. Prot. Simeon Costin, decedat în urma unui tragic accident rutier.

Pe lângă credincioși, familie și toți cei care l-au cunoscut pe părinte, la înmormântare au fost prezenți și numeroși confrați slujitori, veniți să-și ia un ultim rămas bun de la cel cu care au împărțit bucuria și marea responsabilitate de slujire la altarul Domnului și osârdia pentru mântuirea creștinilor drept-măritori.

Slujba prohodului a fost oficiată de către Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, care mai apoi s-a de pe amvon cu următoarele cuvinte: “Îndurerată familie și rude, cernită adunare, iubiți întru Hristos frați și surori. Astăzi când Biserica Ortodoxă prăznuiește Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Dumnezeu a binevoit să ia pe unul dintre vrednicii săi slujitori la El. Despărțirile de cei dragi nouă sunt grele, mai ales când acestea vin pe neprins de veste, atunci când viața pare mai frumoasă și mai lipsită de griji ca niciodată. Dar să nu uităm că suntem pe acest pământ doar într-o scurtă trecere, care trebuie să ne pregătească de veșnicie. Și nu știm clipa și nici ceasul  când acest fir se curmă și ne mutăm în eternitate. De aceea trebuie să ne ștergem lacrima amară de pe obraz și să ne rugăm cu multă râvnă pentru iertarea păcatelor și odihna sufletului robului lui Dumnezeu Protoiereul Simeon. Iar Maicii Domnului pe care o cinstim astăzi să-i cerem cu umilință să mijlocească în fața Mântuitorului Hristos pentru nou-adormitul slujitor al Său și vouă tuturor, cei care l-ați cunoscut și l-ați apreciat pe părintele, să vă dea întărire pentru a-i putea continua lucrarea. Dumnezeu să-l odinească cu drepții!”

Despre golul imens pe care l-a lăsat în urma sa Prot. Simeon Costin dar și despre rugăciunea neîncetată pentru răposatul preot a vorbit și Prot. Mitr. Zosima Toia, Protopop de Chișinău, care a prezentat familiei Costin condoleanțe din numele tuturor preoților circumscripției pe care o conduce.

Prot. Simeon Costin a fost înmormântat în curtea bisericii  “Adormirea Maicii Domnului” din Vatra, unde a slujit mai mulți ani la rând.