Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:58, joi, 20 iunie, 2013

Părintele Protoiereu Nicolae Străinu petrecut pe ultimul drum

Prot. N. Strainu

Astăzi a fost înmormântat un vrednic și înțelept slujitori al Altarului din ținuturile Sorocii – părintele Protoiereu Nicolae Străinu, care a păstorit mai mulți ani la rând turma binecredincioasă din parohia “Sfânta Treime”, s. Rudi, r. Soroca.

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, Sfânta Liturghie și slujba Prohodului au fost oficiate de către Prot. Mitr. Nicolae Craveț, Protopop de Soroca.

Sfinția Sa a adresat rudelor și numeroșilor fii și fiice duhovnicești ai părintelui Nicolae, mesajul de condoleanțe al Chiriarhului, în care se menționează mai ales îndemnul Mitropolitului pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au apreciat pe nou-adormitul rob al lui Dumnezeu, de a se ruga Mântutiroului pentru odihna vrednicei sale slugi alături de cei drepți, dar mai ales de a se ruga ca Bunul Dumnezeu să dea tuturor putere și înțelepciune, spre a urma pilda cea bună a părintelui Nicolae Străinu.

La rândul său, Părintele Prototop a transmis condoleanțe din numele său personal și al tuturor confraților slujitor din circumscrpției, menționând că amintirea părintelui Nicolae va rămâne vie în sufletele celor care s-au bucurat de mângâierea și îndrumarea sa,  pătrunzătoare ca o lumină călăuzitoare spre veșnicie.

***

Părintele Protoiereu Nicolae Străinu s-a născut la 21 mai 1930, a primit diaconia la 28 august 1983, iar preoția la 08 februarie 1989. De-a lungul activității preoțești a deservit parohiile satelor Plop, iar mai apoi Rudi. A dus o intensă activitate pastorală în rândurile credincioșilor, fapt pentru care a primit majoritatea distincțiilor bisericești.

S-a stins din viața pământească la 18 iunie 2013. Veșnica lui pomenire!