Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 6 decembrie, 2013

Panihidă la un an de la trecerea la cele veșnice a Protoiereului Simeon Costin

IMG_1443

La un an de la trecerea la cele veșnice a Protoiereului Simeon Costin,  enoriașii bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Vatra, mun. Chișinău, s-au adunat în sfântul lăcaș pentru a se ruga împreună pentru  părintele Simeon, plecat subit din această viață pământească în urma unui tragic accident rutier.

Prot. Simeon Costin a fost înmormântat în curtea bisericii  “Adormirea Maicii Domnului” din Vatra, unde a slujit mai bine de zece ani.

Pe lângă credincioși, familie și toți cei care l-au cunoscut pe părinte, la slujba parastasului au fost prezenți și numeroși confrați slujitori, veniți să se roage pentru  cel cu care au împărțit bucuria și marea responsabilitate de slujire la altarul Domnului și osârdia pentru mântuirea creștinilor drept-măritori.

Slujba panihidei a fost oficiată de către fiul răposatului preotul Grigore Costin, care în urmă cu un an și-a întrerupt acitivitatea misionară în inima Ardealului or. Cluj-Napoca și a revenit acasă pentru slujirea în parohia în care a slujit tatăl său, protoiereul Simeon.

După slujba de pomenire, părintele Grigore adresându-se credincioșilor  a elogiat viața părintelui său, menționând următoarele:

„Moartea subită a părintelui nostru Protoiereul Simeon Costin ne-a cutremurat și ne-a întristat profund. Acest neobosit slujitor al Bisericii Ortodoxe a plecat prea devreme dintre noi, lăsându-ne un gol imens în inimile noastre și ale tuturor celor care au avut ocazia să cunoască pe Sfinția Sa.

De-a lungul întregii misiuni preoțești, pentru părintele Simeon au vorbit faptele sale izvorâte din dragostea creștinească și frica față de Dumnezeu. De aceea a și fost iubit și prețuit de enoriași și confrații slujitori, amintirea sa rămânând vie și luminoasă în nenumăratele inimi cernite de durere.”

La final, părintele Grigore a mulțumit tutor celor prezenți pentru rugăciune și dragostea de a-i fi aproape, după care a urmat o agapă frățească întru pomenirea sufletului adormitului Protoiereu Simeon.

Dumnezeu să îl odihnească cu drepții!

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/