Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 14 august, 2012

Ortodocşii greci din Milano au primit o biserică străveche

Din timpul celui de-al doilea război mondial, grecii ortodocşi din Milano au o capelă instalată la primul etaj al unei clădiri. Acum aşteptarea lor a luat sfârşit.

Arhiepiscopul romano-catolic de Milano a dăruit comunităţii ortodoxe greceşti o biserică situată în inima oraşului, nu departe de Domul din Milano.

Mitropolitul Ghenadie, din partea Patriarhiei Ecumenice, va inaugura şi sfinţi pe 13 octombrie biserica ortodoxă şi în 14 octombrie va avea loc aici prima Sfântă Liturghie ortodoxă, în prezenţa autorităţilor municipale milaneze dar şi a oficialilor greci guvernamentali.

Biserica este dedicată Maicii Domnului, se numeşte Santa Maria Podone a fost consacrată după schisma din 1054 şi are fresce reprezentându-i pe Sfântul Ioan Hrisostom şi pe Sfântul Vasile cel Mare. Faţada bisericii a fost restaurată în 1440 de familia Borromeo, şi reconstruită în 1628-1634.

 Edificiul este într-o stare foarte bună, după restaurările făcute în 2004. Comunitatea grecească din Milano cuprinde acum circa 800 de familii.

www.orthodoxie.com