Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

0:22, duminică, 2 aprilie, 2017

Oră demonstrativă la Liceul „L. Damian” din or. Râşcani

La 30 martie Liceul Teoretic “Liviu Damian” din or. Râşcani a găzduit ora demonstrativă la disciplina opţională Religie, preot profesor Constantin Râciu.

Lecţia a fost realizată cu elevii clasei a V-a şi s-a propus tema “Întemeierea Bisericii Creştine”, asistând un grup de pedagogi din cadrul instituţiei în frunte cu doamna director Stela Scripliuc.

Ora a fost captivantă, elevii fiind activi ş demonstrând cunoştinţe profunde în domeniul istoriei creştinismului. Profesorul a foslosit diverse metode şi a prezentat un scurt film documentar la tema propusă.

Doamna director a apreciat profesionalismul şi dăruirea părintelui Constantin, menţionând că din clipa când sunt realizate ore de Religie în instituţie copiii au devenit mai cumpătaţi, mai responsabili şi cu mai multă dragoste faţă de cei din jur.

“Prin realizarea acestor ore se stabileşte o punte de colaborare între Biserică şi Şcoală, dar şi cu Familiile celor care sunt legaţi de instituţia de învăţământ. Credinţa nu cade din cer, ea se cultivă zi de zi: acasă, la şcoală, dar şi în societate”, a menţionat pr. Constantin.

În aceeaşi zi, după ore elevii au prezentat o activitate extracuriculară cu genericul „Primăvara”.

Pr. Octavin Moşin pentru “Altarul Credinţei”