Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:02, miercuri, 2 mai, 2012

O nouă violare a drepturilor populaţiei ortodoxe din teritoriul ocupat al Ciprului

Departamentul de relaţii externe eclesiastice a Patriarhiei Moscovei a publicat în 23 aprilie o declaraţie urmare a interdicţiei de celebrare a Liturghiei pascale în peninsula Karpassia (în partea ocupată de Turcia a insulei), adresată episcopului de Karpassia.

De ziua Sfintelor Paşti, Episcopul Christoph de Karpassia, ierarh al Bisericii Ortodoxe a Ciprului, nu a fost admis să săvârşească slujba pascală pentru credincioşii creştin ortodocşi rezidenţi în enclave peninsulei Karpassia. În 12 martie, numele său a fost trecut pe o listă de interdicţii de intrare la graniţa ce desparte partea de nord a ţării de cea de sud.

Din 2008, episcopul Christoph a fost sistematic împidicat să celebreze slujbele dumnezeieşti şi să-şi viziteze credincioşii. Discriminarea permanentă a creştinilor din această parte ocupată de turci a Cipruliu este cauza pentru care populaţia creştină a enclavei a scăzut de la 20 000 de locuitori la 447 astăzi.

Această violare a drepturilor omului şi a libertăţilor religioase a fost condamnată de mai multe organizaţii internaţionale şi vine să umbrească eforturile certe ale Turciei pentru a demonstra comunităţii internţionale că este un stat democratic, care respectă drepturile omului.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.orthodoxie.com