Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 3 iulie, 2015

O nouă descoperire făcută sub Biserica Bunei Vestiri din Nazaret

O echipă de arheologi americani şi israelieni au descoperit ceea ce ei cred a fi un mozaic bizantin vechi de 1.700 de ani, sub Biserica Bunei Vestiri din Nazaret, locul în care Nașterea Domnului i-a fost vestită Fecioarei Maria, conform publicaţiei ruseşti Pravmir, care citează „Times of Israel”.

„Podeaua din mozaic este frumos decorată, cu mai multe cruci stilizate și iconografie”, a declarat Profesorul Richard Freund, de la Universitatea din Hartford.

Arheologii Universităţii din Hartford, ai Universităţii Duquesne din Pittsburgh și cei ai Universitatii Haifa au declarat că au descoperit podeaua de mozaic din secolul al IV-lea, folosind un radar-penetrant de sol.

„Pornind de la datele pe care le-am colectat în decembrie 2012 și ianuarie 2015, utilizând tehnicile radarului penetrant de sol şi tomografiei electro-rezistive, am stabilit că ‘ceva’ fusese îngropat sub curtea din spatele actualei biserici”, a declarat Dr. Philip Reeder, din Universitatea Duquesne.

Biserica grec-ortodoxă a Bunei Vestiri a fost construită în perioada bizantină, pe locul din Nazaret în care Maria a primit vestea Naşterii.

Biserica a fost distrusă și reconstruită de mai multe ori, de-a lungul istoriei.

Mozaicul a fost creat în jurul momentului în care mama Sfântului Constantin cel Mare, Sfânta Elena, se află în Țara Sfântă, ocupându-se de construirea de biserici.

www.lonews.ro