Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:07, luni, 4 mai, 2015

O icoană din Vaslui cu Arsenie Boca „plânge” de zile întregi. Localnicii sunt convinși că asistă la o minune dumnezeiască

Arsenie Boca face într-adevar minuni, sunt convinşi localnicii dintr-un sat din Vaslui. Imaginea sa, adusă de la mănăstirea Prislop, lacrimează, susţin ei, de zile întregi. Oamenii cred că se află în faţa unei minuni şi se roagă fierbinte.

Dacă e semn bun sau rău, părerile sunt împărţite, dar tot mai mulţi spun că Sfântul Ardealului plânge pentru păcatele noastre.

Oamenii aşteaptă cu zecile la coadă să se închine la imaginea lui Arsenie Boca – dar nu la Prislop, ci în satul Puşcaşi, judeţul Vaslui. Un localnic a cumpărat reproducerea de la mănăstire şi a adus-o acasă chiar de Sfântul Gheorghe. A expus-o în troiţă din faţa casei şi peste câteva zile, spun oamenii, în ochi au apărut lacrimi.

Localnică: „Aurica, zic, a început să lăcrimeze ochiul stâng la icoane pe care a adus-o Claudiu. E lacrimă… N-am zis la nimeni, că – dacă ziceai la cineva – nu credea.”

Vecina: „Am văzut că are lacrimă aşa, avea lacrimă în ochi, dar am crezut că e de la pictură. Nu mi-am dat seama. Vine lumea, se miră.”

Localnicii sunt convinşi că asistă la o minune dumnezeiască.

Bătrâna: „De când sunt, sunt bătrână, am 70 de ani şi n-am văzut aşa minune ca acum.”

Femeie: „Chiar dacă îmi spunea cineva că a tăiat un copac şi a văzut nu ştiu ce, nu credeam, dar acum am văzut cu ochii mei minunea.”

Unii cred că este cazul să trecem la post şi rugăciune, pentru că Dumnezeu transmite un mesaj.

Localnic: Acum ne arată Tatăl nostru Ceresc că-i lumea rea
Reporter: Poate-i un semn bun..
Localnic: Eeee, ar fi bine, dar odată ce plânge Maica Domnului sau cine este, nu-i a bine!”

www.ortodox.md