Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:33, joi, 28 noiembrie, 2013

Nouă ani de la deschiderea bisericii „Sf. Mc. Victor” din cadrul BIM2 „Ștefan cel Mare”, Chișinău

Cu prilejul aniversării a nouă ani de când pe teritoriul Brigăzii de Infanterie Motorizată nr.2 „Ștefan cel Mare” din Chișinău activează biserica cu hramul „Sf. Mc. Victor”, un grup de preoți militari compus din Prot. Mitr. Gheorghe Gavrilița, Prot. Mitr. Corneliu Doborgeanu, Prot. Tudor Spătaru, Pr. Ioan Tudoreanu și Pr. Alexandru Gavrilița au oficiat un serviciu divin praznical la care, alături de numeroșii ostași în termen au participat Domnul Victor Gaiciuc, ex-ministru al apărării RM și ctitor al bisericii din incinta BIM2 și Domnul Colonel Mihail Olaru.

După Liturghie, slujitorii Altarului i-au felicitat pe toți participanții la slujbă cu această frumoasă sărbătoare pentru Brigadă și i-au îndemnat pe militari și mai departe să vină cu aceiași dragoste la Sfânta Biserică pentru a primi hrană duhvnicească și îndrumare pentru a servi Patria cu devotament și frică de Dumnezeu

Alese mulțumiri s-au îndreptat către domnii Victor Gaiciuc și Mihail Olaru, care au primit felicitări cu ocazia celebrării protectorilor cerești, dar și mulțumiri pentru aportul adus la dezvoltarea activităților cu caracter pastoral-misionar în cadrul Armatei Naționale.

Invitații de onoare au mulțumit la rândul lor preoților militari pentru truda lor pe tărâmul spiritual și au menționat că și mai departe se vor strădui să susțină la fel de activ relațiile dintre Biserica Ortodoxă din Moldova și Forțele Armate întru binele și propășirea neamului.

La final, în amintirea acestei zile, Domnul Gaiciuc a oferit în dar bisericii o frumoasă icoană cu chipul Sfântului Mucenic Victor.