Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:24, marți, 20 ianuarie, 2015

Noi descoperiri arheologice – locul procesului Mântuitorului

În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că s-a descoperit o construcţie din Citadela lui David, clădire care, de-a lungul istoriei, a jucat mai multe roluri: palat imperial în timpul lui Irod cel Mare, loc public de judecată şi apoi închisoare, în timpul ocupaţiei otomane. Mergând pe firul acestei logici, arheologii au afirmat că există posibilitatea ca această clădire să fi găzduit procesul Mântuitorului Iisus Hristos din noaptea în care a fost arestat.

Comunitatea ştiinţifică din Ierusalim a fost solicitată în această lună pentru a confirma un nou site arheologic. Potrivit reporterului Stoyan Zaimov, de la cotidianul Christian Post, o echipă arheologică a excavat o clădire istorică din Oraşul Vechi – Ierusalim. În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că s-a descoperit o construcţie din Citadela lui David, clădire care, de-a lungul istoriei, a jucat mai multe roluri: palat imperial în timpul lui Irod cel Mare, loc public de judecată şi apoi închisoare, în timpul ocupaţiei otomane.

Mergând pe firul acestei logici, arheologii au afirmat că există posibilitatea ca această clădire să fi găzduit procesul Mântuitorului Iisus Hristos din noaptea în care a fost arestat. Yisca Harani, expert în Istoria Ierusalimului, a declarat că: „Spaţiul descoperit se potriveşte descrierii biblice a pretoriului, termen latin ce desemnează un complex de cazărmi militare. În acelaşi timp, locul se află în partea de vest al oraşului, loc amintit în Evanghelia Sfântului Ioan ca fiind pardosit cu pietre”.

www.doxologia.ro