Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 26 februarie, 2015

Muntele Athos şi tradiţia ortodoxă a popoarelor din Georgia, Rusia, Serbia şi Grecia

Anul trecut două noi organizații au fost lansate în cadrul Universităţii Ortodoxe Sfântul Tihon din Moscova – Sfântul Tihon Serbia şi Sfântul Tihon Grecia – al căror scop este acela de a ajuta la dezvoltarea unui parteneriat între țările ortodoxe.

În acest cadru, zilele trecute, prin eforturile comune ale Departamentului de Relații Internaționale și ale Centrului pentru Educație și Cultură al Universităţii Sfântul Tihon, a fost organizat un eveniment dedicat în totalitate Muntelui Athos.

Muntele Athos, cunoscut ca „Sfântul Munte”, găzduieşte 20 de mănăstiri ortodoxe stavropighii, sub jurisdicția directă a Patriarhului Ecumenic al Constantinopolului.

Cu această ocazie, la Universitatea Sfântul Tihon, s-au adunat ruşi, georgieni, sârbi şi greci, pentru a transmite publicului informaţii despre istoria și tradițiile acestui loc sfânt.

O altă ocazie luată în discuţie, a fost şi canonizarea Sfântului Paisie, care a avut loc pe 13 ianuarie 2015.

Publicul a fost încântat de corurile bisericești greceşti și georgiene, urmărind ulterior un film despre istoria Muntelui Athos şi o prezentare de fotografii realizate de fotograful Valery Bliznyuk.

www.lonews.ro