Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 5 decembrie, 2014

Moscova, hotărâtă să reconstruiască Cea de-a 8-a Minune a Lumii: Notre Dame-ul rusesc

Moscova intenţionează să reconstruiască una dintre cele mai frumoase biserici din oraș, distrusă în anul 1936, informează Agenţia de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe, conform unor informaţii oferite de surse din Patriarhia Rusiei.

Reprezentanții societății civile și autoritățile din Moscova vor să solicite ajutor pentru reconstrucția Bisericii Adormirii Maicii Domnului, care se află altădată pe strada Pokrovka (Acoperământului), din centrul orașului.

„Această problemă necesită, fără îndoială, o muncă îndelungată şi detaliată a mai multor oameni, acțiuni și eforturi comune, dar merită!” – a spus șeful districtului municipal Basmanny, Ghenadie Anitcikin.

Această biserică a fost unul dintre cele mai proeminente monumente de arhitectură şi spiritualitate ale Moscovei, fiind marcată de stilul baroc moscovit.

Biserica Adormirii Maicii Domnului a fost construită în secolul al XVII-lea și era cunoscută sub numele de cea de-„A 8-a minune a lumii”, „Notre Dame-ul rusesc”.

Ea a fost distrusă în anul 1936, susţinându-se că urmează să fie lărgită şoseaua, lucru care nu s-a întâmplat nici până în ziua de astăzi.

Potrivit inițiatorilor de proiect, aceasta a fost biserica cea mai dragă lui Dostoievski.

www.lonews.ro