Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

miercuri, 16 aprilie, 2014

Moscova: Clopotniţe, amplasate pe locurile altarelor demolate. Festival Pascal în Săptămâna Luminată

Pe toată perioada Săptămânii Luminate, în Moscova, vor avea loc festivităţi pascale, organizate cu participarea administraţiei oraşului. Astfel, în Săptămâna Lumintă, vor fi amplasate clopotniţe pe locul bisericilor demolate în secolul 20.

Zonele pietonale, piețele centrale și parcurile vor deveni principalele locuri destinate acestor festivităţi. Festivalul Pascal se va deschide în noaptea de dinaintea Duminicii Paştelui. O serie de filme dedicate Paștelui vor fi proiectate pe ecrane de mari dimensiuni, întreaga noapte.

Ulterior, pe tot parcursul săptămânii, se vor desfăşura expozitiţii şi ateliere de pictură pe ouă, de împletituri de coşuri, iar produsele vor fi apoi distribuite familiilor sărace, ca parte a unor acţiuni caritabile.

Mici clopotniţe vor apărea în zonele pietonale, unde moscoviții vor fi învățați cum să tragă clopotele.

În afara evenimentelor tradiționale, în acest an, va exista şi un program special, în memoria altarelor distruse. Pe locurile unde altădată se aflau biserici şi mănăstiri – demolate în perioada sovietică – vor fi instalate clopotniţe mobile, cu expoziţii care afişează informaţii despre modul în care bisericile au dispărut din Moscova în secolul 20.

www.lonews.ro