Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:47, miercuri, 22 iulie, 2015

Moaşte ale Sfântului Serafim de Sarov, dăruite Bisericii Ortodoxe a Bulgariei

Biserica Ortodoxă Rusă a dăruit, în aceste zile, Bisericii Ortodoxe din Bulgaria, o raclă cu părticele din Moaştele Sfântului Serafim de Sarov.

Darul vine ca răspuns la cererea Sanctităţii Sale Patriarhul Neofit al Bulgariei şi a Sfântului Sinod al Bulgariei, adresată Preafericitul Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill. Sfântul Serafim de Sarov este venerat și iubit de ortodocşii bulgari. Cu ocazia înmânării darului, Patriarhul Neofit al Bulgariei a spus:  „Sperăm ca acest dar prețios să consolideze credința și evlavia poporului ortodox bulgar și unitatea noastră în Hristos”.

Acesta a transmis un mesaj de mulţumire, în care se arată: „Recunoştinţa cea mai profundă, Preafericitului Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, pentru darul prețios făcut Bisericii Ortodoxe Bulgare, pentru dragostea frățească și atenția acordată”.
Racla cu moaștele Sfântului Serafim de Sarov a fost expusă, astfel, pentru prima dată în faţa închinătorilor bulgari ortodocşi.  Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Bulgariei va lua o decizie oficială privind locul de păstrare a raclei cu sfintele moaşte.