Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:19, marți, 2 iunie, 2015

Mitropolitul Vladimir a sfințit clopotnița bisericii din lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Chișinău

În dimineața zilei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a vizitat seculara biserică din lemn cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, din Chișinău, unde a sfințit clopotnița din curtea sfântului lăcaș. Cu acest ales prilej, Întâistătătorul a fost întâmpinat de către un numeros sobor preoțesc și de credincioșii adunați pentru a participa la serviciul divin.

După săvârșirea rânduielii de sfințire, Vlădica Vladimir s-a adresat cu un cuvânt de felicitare și de învățătură către cei prezenți, îndemnându-i pe toți ca întotdeauna să plece urechea la chemarea dangătului de clopot, pentru a se ruga cu râvnă Bunului Dumnezeu.

La rândul său, Prot. Mitr. Serghei Curnic, parohul bisericii, i-a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru bunăvoință și pentru grija părintească, subliniind faptul că și de acum înainte, împreună cu enoriașii se va strădui să valorifice cu sârg tezaurul duhovnicesc pe care îl reprezintă această biserică.

În continuare, Mitropolitul a acrodat înalte distincții bisericești atât preotului-paroh, precum și ctitorilor care susțin cu generozitate sfântul lăcaș.