Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:06, marți, 9 octombrie, 2012

Mitropolitul Vladimir a sfinţit biserica „Acoperemântul Maicii Domnului ” din Rezina

Orașul Rezina a găzduit un eveniment de o importanță spirituală deosebită pentru credincioșii din această localitate – sfințirea bisericii „Acoperemântul Maicii Domnului” după o renovare minuțioasă.

Pentru munca depusă spre realizarea lucrărilor de reparație, dar și pentru buna administrare a sfântului lăcaș, părintele-paroh și Protopopul de Rezina, Prot. Mitr. Igor Cojocaru, a fost decorat cu Ordinul “Ștefan cel Mare și Sfânt” gr. II. Pe lângă părintele Igor, au mai fost distinși cu decorații bisericești și alți câțiva slujitori din Protopopiat, după cum urmează: Prot. Eugen Boboc s-a învrednicit să oficieze Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la “Heruvic”, Prot. Serafim Nadolschi și Prot. Oleg Postoronca au primit dreptul de a purta Mitră, iar Prot. Serghei Lupan a fost decorat cu dreptul de a purta Cruce cu Pietre Scumpe.

În timpul serviciului divin, tânărul diacon Alexei Pozdircă a fost ridicat în treapta de preot, primind cu această ocazie și prima decorație – dreptul de a purta Bederniță.

După Liturghie, Vlădica Vladimir înconjurat de soborul preoțesc, a săvârșit un Te-Deum de mulțumire, iar mai târziu Înalt Prea Sfinția Sa a felicitat adunarea drept-măritoare cu ocazia acestui frumos prilej, apreciind în mod deosebit truda depusă de Prot. Mitr. Igor Cojocaru, Consiliul Parohial precum și de către numeroșii ctitori și binefăcători, care în semn de recunoștință pentru aportul adus la renovarea bisericii „Acoperemântul Maicii Domnului ”, au primit alese dstincții mitropolitane.

Printre persoanele decorate s-a numărat și doamna Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, care a fost alături de comunitatea creștină pe întreg parcursul lucrărilor de reamenajare a bisericii și care a menționat că și mai departe, autoritățile raionale vor contribui la dezvoltarea vieții bisericești și la promovarea unui comportament social bazat pe morala creștin-ortodoxă.

La final, în semn de profund respect și deosebită prețuire, părintele-paroh a dăruit Înalt Prea Sfinției Sale o frumoasă icoană cu chipul nefăcut de mână al Mântuitorului Hristos, spre ocrotire și întărire trupească și sufletească.