Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:29, duminică, 19 august, 2012

Mitropolitul Vladimir a primit oaspeți la Palatul Mitropolitan

În cadrul recepției festive organizate la Palatul Mitropolitan cu prilejul jubileului de 60 de ani al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, au fost invitate mai multe personalități ale vieții publice și politice din Republica Moldova. Astfel, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a primit felicitările domnului Președinte Nicolae Timofti, a domnului Prim-Ministru Vlad Filat, precum și a ex-Președinților Republicii Moldova – domnii Mircea Snegur și Petru Lucinschi.

Printe cei care i-au urat Mitropolitului “La mulți ani!” s-au numărat dl. Gheorghe Duca, Președintele Academiei de Științe din Moldova, care i-a înmânat titlul onorirific al AȘM, domnul Iurie Leancă, Ministrul Afacerilor Interne, oameni de cultură, reprezentanți ai coprului dipolomatic acreditat în Republica Moldova, precum și alte personalități ale vieții publice.

Cu un deosebit cuvânt de felicitare au venit și episcopii din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, care au transimis felicitări din partea clericilor și credincioșilor din Eparhiile pe care le conduc. Prea Sfințitul Nicodim de Edineț și Briceni i-a înmânat Înaltului distincția eparhială – medalia Sf. Vasile cel Mare.

Vlădica Vladimir a mulțumit tuturor oaspeților pentru felicitări și cuvinte călduroase, nădăjuind că Bunul Dumnezeu va binevoi să îndeplinească toate urările spre binele poporului dreptmăritor.