Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

duminică, 16 septembrie, 2012

Mitropolitul Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie

În Duminica a XV-a după Rusalii, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, dimpreună cu numeroși slujitori și în prezența enoriașilor Catedralei “Nașterea Domnului” din Chișinău, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

În cadrul serviciului divin, doi slujitori din Federația Rusă, Prot. Iosif Ilinițchii și Prot. Nicolae Morozov au fost decorați cu Ordinul “Cuv. Paisie Velicicoski”, gr. II, în semn de recunoștință pentru activitatea sârguincioasă spre binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Cu această ocazie, Vlădica Vladimir a mulțumit celor doi vrednici slujitori pentru aportul adus spre întărirea relațiilor frățești și pentru toate binefacerile pe care le-au făcut pentru Biserica Drept-măritoare din țara noastră, chiar și aflându-se departe de aceste meleaguri. În context, Înalt Prea Sfinția Sa și-a exprimat speranța că și în continuare aceste relații frățești vor cunoaște o nouă amploare, iar roadele lor vor fi pe măsura eforturilor și a dragostei creștinești.

Preoții decorați au mulțumit Mitropolitului Vladimir pentru deosebita cinste, menționând că au venit în țara noastră cu gânduri de deosebită admirație și prețuire, iar faptul că astăzi au posibilitatea să coliturghisească cu Înalt Prea Sfinția Sa și slujitorii Catedralei din inima Chișinăului, este prilej de deosebită cinste și bucurie duhovnicească.

Slujba s-a încheiat cu un Te-Deum de mulțumire închinat Tatălui Ceresc și de rugăciune pentru pacea și liniștea țării.