Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

duminică, 14 iulie, 2013

Mitropolitul Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala “Nașterea Domnului”

Astăzi Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit slujba duminicală la Catedrala “Nașterea Domnului”  din Chișinău, fiind înconjurat de numeroși slujitori și enoriași ai sfântului lăcaș.

În timpul serviciului divin, Întâistătătorul l-a decorat pe Prot. Mitr. Ghenadie Țurcanu, Președinte al Fundației “Cuv. Paisie Velicikovski” din Moscova, cu Ordinul Mitropolitan “Cuv. Paisie Velicikovski”, gr. II, în semn de recunoștință pentru munca depusă spre binele și mărirea Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova.

Odată cu aleasa distincție, părintele Ghenadie a primit și îndemnurile Mitropolitului pentru o activitate prolifică și binecuvântată în continuare. La rândul său, Sfinția Sa a mulțumit Chiriarhului pentru Ordin și încurajare, declarând că și mai departe se va dedica cu străduință activității socio-pastorale.

În continuarea slujbei, credincioșii au primit hrană și întărire duhovnicească, rugându-se în deplină pace și dragoste creștinească dimpreună cu Arhipăstorul și slujitorii Catedralei.

După slujbă, drept-măritorii creștini au ascultat o frumoasă predică menită să le mențină în suflet vie flacăra credinței și a speranței întru mântuire.