Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:18, luni, 2 martie, 2015

Mitropolitul Visarion Puiu, omagiat la Roman

La Catedrala Arhiepiscopală din Roman a fost săvârşită joi, 26 februarie 2015, o slujbă de pomenire pentru Mitropolitul Visarion Puiu, de la naşterea căruia se împlinesc astăzi 136 de ani.

Parastasul a fost săvârşit de un sobor de preoţi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. Cu acest prilej, s-a făcut o evocare a vieţii şi operei celui care a fost tuns în monahism acum 110 ani în catedrala Sfintei Parascheva din Roman.

În aceeaşi zi, la Muzeul de Istorie din Roman s-a desfăşurat Simpozionul internaţional „Visarion Puiu, 80 de ani de la alegerea, învestirea şi înscăunarea sa ca mitropolit al Bucovinei“, ediţia a XIX-a. „S-au înscris 18 participanţi, care au prezentat câte o comunicare ştiinţifică. Au fost aduse mărturii şi documente din arhive din ţară şi străinătate, legate de activitatea acestui ierarh.

Cu acest prilej, a fost amenajată o expoziţie temporară dedicată Mitropolitului Visarion“, a relatat pr. Florin Ţuscanu, preşedintele Asociaţiei „Visarion Puiu“. Ieri, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, părintele Florin Ţuscanu a ajuns la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail“ din Paris, de pe strada Jean de Beauvais, unde a fost oficiat un Parastas pentru Mitropolitul Visarion Puiu.

De asemenea, s-a ajuns şi la mormântului ierarhului, aflat în Cimitirul Montparnasse din Paris. „Serviciul de pompe funebre al Primăriei Paris a fost prezent printr-un reprezentant care ne-a comunicat condiţiile şi detaliile ce implică exhumarea Mitropolitului Visarion şi aşezarea rămăşiţelor sale pământeşti în locaşul de închinăciune de pe strada Jean de Beauvais. Credem că este un act de cinstire a acestui ierarh pe care noi îl comemorăm anual“, a remarcat părintele Florin Ţuscanu. (C. Ciofu)

www.ortodox.md