Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

miercuri, 21 octombrie, 2015

Mitropolitul rus Ilarion s-a întâlnit cu Patriarhul Ioan X al Antiohiei

Pe 19 octombrie 2015, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe Bisericești (DECR), s-a întâlnit cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Antiohiei, Preafericitul Părinte Patriarh Ioan X al Antiohiei și al Întregului Răsărit.

În numele Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, Mitropolitul Ilarion şi-a exprimat susţinerea sinceră faţă de Biserica Ortodoxă a Antiohiei, în contextul evenimentelor tragice din Orientul Mijlociu. Înaltpreasfinţia Sa a subliniat faptul că Biserica Rusă este conștientă de suferinţele îndurate de creștinii ortodocși din Siria și se roagă pentru ei, făcând tot ce este posibil pentru a alina suferința acestora.

Ei au discutat despre progresele înregistrate în pregătirea Sinodului Pan-Ortodox, planificat să aibă loc în 2016. Mitropolitul Ilarion l-a informat pe Patriarhul Ioan X despre cea de-a 5-a Conferinţă Pan-Ortodoxa Pre-Sinodală, care şi-a încheiat activitatea pe 17 octombrie la Chambesy, în apropiere de Geneva, și despre documentele adoptate.

Președintele a subliniat că deciziile pan-ortodoxe trebuie să se facă în consensul asigurat de votul în unanimitate al tuturor reprezentanților tuturor Bisericilor Ortodoxe locale prezente.

Vorbind despre situația din Ucraina, Mitropolitul Ilarion i-a mulțumit Patriarhului Ioan X și, prin persoana acestuia, întregii Biserici a Antiohiei, pentru sprijinul ferm demonstrat faţă de Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică, condusă de Preafericitul Părinte Mitropolit al Kievului și al Întregii Ucraine, Onufrie.

Aceștia au mai discutat, de asemenea, alte probleme de interes comun, într-o atmosferă caldă și prietenoasă.

www.lonews.ro