Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:47, luni, 16 iulie, 2012

Mitropolia Moldovei a participat la cea de a III-a ediţie a Festivalului internaţional al tehnologiilor pentru apărarea valorilor familiale „Pentru Viaţă – 2012”

Recent la Moscova s-a desfăşurat cea de a III-a ediţie a festivalului internaţional al tehnologiilor pentru apărarea valorilor familiale „Pentru Viaţă – 2012” la care pentru prima dată a participat în calitate de coordonator şi un reprezentant al Mitropoliei Moldovei, în persoana Prot. Mitr. Nicolae Ciobanu.

În cadrul celor trei zile de desfăşurare a festivalului, mai multe organizaţii ortodoxe din diferite ţări ale lumii şi-au unit eforturile şi potenţialul pentru a contribui la crearea şi păstrarea sistemelor de protejare şi promovare a valorilor tradiţionale spaţiului ortodox, în special ale celor familiale.

Printre activităţile desfăşurate se numără prezentarea celor mai bune proiecte pentru ajutorarea familiei, discuţii cu slujitori implicaţi în activitatea socială precum şi specialişti laici din acest domeniu. Au avut loc şedinţe de elaborare a strategiilor pentru menţinerea integrităţii instituţiei familiei şi promovarea activă a acestui concept.

Părintele Nicolae Ciobanu, a prezentat participanţilor la festival metodele şi rezultatele implicării sociale ale Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove din ultimii ani, precum şi perspectivele ulterioare.

Sfinţia Sa a mai transmis organizatorilor mesajul de mulţumire al Înalt Prea Sfinţitului Mitropolit Vladimir pentru includerea Bisericii Ortodoxe din Moldova în circuitul internaţional de păstrare şi promovare a valorilor familiale şi susţinerea ierarhului pentru aceste lucrări bineplăcute.

Festivalul s-a încheiat la 11 iulie cu ceremonia de premiere a laureaţilor festivalului.