Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:06, miercuri, 10 septembrie, 2014

Ministrul Apărării al Republicii Moldova, în vizită la Palatul Mitropolitan

În dimineața zilei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir s-a întâlnit la Palatul Mitropolitan cu Domnul Valeriu Troenco, Ministrul Apărării al Republicii Moldova, care a fost însoțit de câțiva colaboratori ai instituției.

În cadrul dialogului, Vlădica a mulțumit Domnului Ministru pentru facilitarea activității misionare în cadrul Armatei Naționale a preoților Mitropoliei Moldovei, menționând că își dorește ca această fructuoasă conlucrare să fie încununată cu noi succese.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a ținut și-a manifestat recunoștința față de Domnul Troenco și tuturor celor responsabili, pentru ajutorul acordat la buna organizare a evenimentului festiv de la Sfânta Mănăstire Căpriana din data de patru septembrie a.c.

Astfel, Domnul Ministru s-a învrednicit de Ordinul „Ștefan cel Mare și Sfânt” gr.II, pentru promptitudine și aportul adus la facilitarea promovărilor valorilor duhovnicești ale Ortodoxiei în rândurile ostașilor Armatei Naționale.

De alese distincții mitropolitane s-au învrednicit și ceilalți colaboratori ai Ministerului Apărării, prezenți la întâlnire.

La rândul său, Domnul Valeriu Troenco a mulțumit Mitropolitului pentru primirea cordială, precum și pentru atenția deosebită pe care o acordă realțiilor cu Armata, evidențiind în același timp dedicația și competența preoților militari, care se îngrijesc de starea spirituală a ostașilor. În context, Ministrul Apărării a subliniat faptul că frumoasa colaborare dintre cele două instituții va continua la cel mai înalt nivel.