Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

duminică, 20 iulie, 2014

Mesajul de felicitare al Prot. Mitr. Veniamin Onu, adresat ÎPS Mitropolit Vladimir, cu ocazia împlinirii a 25 ani de slujire în treapta de Arhiereu

044

Înalt Prea Sfinția Voastră,

Înalt Prea Sfințite Stăpâne şi Mitropolit,

Recent, cu mila şi ajutorul Împăratului Ceresc ați ajuns la cea de a douăzeci și cincea aniversare de slujire la Sfântul şi Dumnezeiescul Altar în calitate de Arhipăstor.

Cu multă dragoste şi nemărginită bucurie duhovnicească Vă aduc cele mai sincere felicitări și urări de bine, cu nădejdea că și mai departe, în deplină sănătate trupească și sufletească, ferit fiind de toată înșelăciunea și ispita, veți sta la cârma Bisericii Ortodoxe din Moldova cu aceiași blândețe, înțelepciune și statornicie care Vă caracterizează de mai bine de două decenii.

În urmă cu 25 de ani, când ați fost numit Episcop de Chișinău și Moldova, ați muncit cu jertfire de sine pentru a consolida credința pe aceste meleaguri și pentru a readuce oamenii la cele sfinte.

Vlădica mă închin până la pământ pentru rugăcinile Înaltpreasfinției Voastre şi sprijinul duhovnicesc pe care l-am primit în momentele grele, de ispită, de deznădejde, în care forțele rele au încercat să mă îngenuncheze, să mă doboare, dar cu Ajutorul Domnului și datorită susținerii  Înaltpreasfinției Voastre am reușit să trecem cu bine peste toate încercările, lucru pentru care vă mulțumim din suflet!

Binecuvântările, susţinerea şi munca asiduă a Înalt Prea Sfinției Voastre continuă cu același devotament și astăzi, lucru pentru care Vă sunt profund recunoscător, asigurându-Vă că voi rămâne în ascultarea Înalt Prea Sfinției Voastre și mai departe, întru toată fapta cea bună și ziditoare.

Fie ca Prea Sfânta Născătoarea de Dumnezeu cu rugăciunile sale în fața Tronului Ceresc, să Vă călăuzească și să Vă întărească întru mulți şi fericiți ani!

Cu deosebit respect și ascultare fiască,

Protoiereu Mitrofor Veniamin Onu,

parohul bisericilor “Sf. Irh Nicolae” din Vicenza,

“Sf. Treime” din Fidenza

și “Sf. Xenia de Petersburg” din Reggio Emilia, Italia.