Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:26, sâmbătă, 28 noiembrie, 2015

Mesajul de condoleanţe al ÎPS Mitropolit Vladimir, adresat Preacuviosului Părinte Arhimandrit Nicolae Roșca, duhovnic-administrator al Sfintei Mănăstiri Ciuflea din Chișinău, în legătură cu trecerea la cele veșnice a tatălui său, robul lui Dumnezeu Nicolae

decedati-machet

Prea Cuvioase Părinte Nicolae,
Iubite frate întru Hristos,

Vestea trecerii la cele veșnice a tatălui Dumneavoastră, robul lui Dumnezeu Nicolae, ne-a întristat profund. Pierderea unui părinte este o încercare grea pentru fiecare dintre noi, mai ales dacă acest om a fost pe parcursul întregii sale vieți stâlp de nădejde și sfătuitor înțelept pentru fiul său.

Cu toate că durerea despărțirii este mare, Vă îndemnăm să Vă îmbărbătați cu rugăciunea și cu nădejdea întru Hristos cel Înviat.

Asigurându-Vă de întreaga noastră susținere morală, ne rugăm pentru odihna dreptmăritorului rob al lui Dumnezeu Nicolae. Veșnica lui pomenire împreună cu drepții!

Cu arhierești binecuvântări,

+ VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

* * *

Slujba Prohodului şi înmormântarea nou-adormitului rob a lui Dumnezeu Nicolae, tatăl Preacuviosului Arhimandrit Nicolae (Roșca) va avea loc luni, 30 noiembrie, cu începere de la ora 8.00 la sfânta mănăstire „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea” din Chișinău.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la Sfânta Liturghie, se vor ruga pentru odihna sufletului celui răposat ÎPS Arhiepiscop Sava de Tiraspol și Dubăsari, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni și PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei.

După Sfânta Liturghie se va săvârși Prohodul, după care cortegiul funerar se va îndrepta spre cimitirul „Sf. Lazăr” din capitală.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii!