Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 5 iunie, 2012

Mass-media le faureste tinerilor idealuri care nu le pot aduce bunăstarea în viaţă

Patriarhul Kirill Patriarhul Kirill al Moscovei a avertizat că mass-media le faureste, de multe ori, tinerilor, idealuri care nu le pot aduce bunăstarea în viaţă, informează Agenţia de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe. „Astăzi, o lovitură grea este dată sufletelor de copii, sufletelor tinere, de către forţele care urmăresc un opus al bunăstării: nu să zideasca sufletul, ci să îl strice. Astăzi, nimeni nu te mai obligă să renunţi la credinţă. Dar fluxul puternic de informaţii, care a lovit conştiinţa omului contemporan prin Internet, televiziune şi alte mijloace media, cel mai adesea formează idealuri, a căror punere în aplicare nu oferă bunăstare”, a spus Patriarhul Kirill în predica sa din Catedrala Adormirii Maicii Domnului, la Astana.

„Suntem chemaţi frecvent să obţinem mai mult, să avem mai multe. Biserica Ortodoxă a sprijinit şi sprijină aspiraţiile oamenilor către bunăstarea materială, dar în acelaşi timp subliniind că bunăstarea reală a omului, fericirea lui, depinde de starea sufletului său”, a spus el.

Patriarhul Kirill a mai subliniat importanţa muncii active de catehizare, care trebuie să însoţească viaţa liturgică, deschiderea de noi parohii, construirea de noi biserici, în scopul contrabalansării influenţei mediului, chiar dacă aceasta este doar o mică măsură.

„Când facem rău, ne distrugem. Ne distrugem familiile noastre, ne rupem ţesătura de relaţii sănătoase, răspândim răul în jurul nostru. Dar, dacă sufletele noastre dau naştere unor gânduri bune, binele se răspândeşte în întregul spaţiu din jurul nostru: familie, la locul de muncă, societate şi în stat”, a mai spus Întâistătătorul.

„Activitatea şcolilor noastre duminicale, de astăzi, este direcţionată spre construirea unei concepţii a unei lumi puternice, capabilă să respinga ispitele diabolice, să nască idealuri etice înalte, să formeze un sistem de valori care să asigure bunăstarea reală a omului”, a concluzionat el.

Fragment din interventia Patriarhului Moscovei, Kirill, cu ocazia celei
de-a IV-a Adunari a liderilor religiilor traditionale ale lumii, Astana,
Kazahstan / iunie 2012

www.stiri.lacasuriortodoxe.ro