Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:56, luni, 17 noiembrie, 2014

Măicuţa medic de familie care îngrijeşte 4.000 de pacienţi fără să ceară în schimb nici macăr un leu

Maicuţa, care este medic de familie, îngrijeşte aproape 4,000 de pacienţi şi nu cere nici un leu pentru alinarea durerilor. Bolnavii spun despre ea că le vindecă şi sufletele, nu doar trupurile.

Într-un cabinet din centrul oraşului Slobozia, maica Paraschiva primeşte zilnic zeci de pacienţi. Îmbrăcată în sutană si halat alb, îi consultă cu atenţie pe toţi. Această femeie a venit împreună cu fetiţele ei care se simţeau rău.

Măicuţa: Ia respiră ! Hai ! Fă aşa ! Hai, bravo, mai odată ! Ia spune cum te cheamă ?

Pacienta: Maria!

Măicuţa: Şi câţi anişori ai ?

Pacienta: 2!

“Ne-a dat tratament de la dânsa. N-aveam bani de reţetă, ne dădea şi bani de la dânsa şi cumpăram reţeta“, a spus mama Mariei.

Maica Paraschiva are 41 de ani, iar când s-a înscris la medicină era deja în slujba bisericii. A ajuns la Slobozia imediat după terminarea facultăţii, în 2007.

Maica Paraschiva: Când am plecat de acasă la mănăstire, într-o zi a venit cineva şi a zis ar fi bine să faci medicina.

Reporter: V-aţi dorit să ajungeţi medic ?

Maica Paraschiva: La început, nu. Dar fiind sub ascultare am zis dacă tot mi s-a spus hai să facem şi medicina şi să vedem ce iese şi iată ca a ieşit un lucru foarte bun.

Mulţi recunosc că atunci când intră în cabinetul ei, rămân uimiţi. “Când am intrat prima dată, am zis că am greşit cabinetul şi m-am reîntors şi am văzut că într-adevar e medic şi am mers pe mâna dânsei. Îţi ridică moralul, îţi dă o speranţă“, a spus Lucreţia Creţu, pacientă.

După program, măicuţa se întoarce acasă, în chilia mănăstirii care o găzduieşte.

“Având în vedere că activitatea mea de cabinet este activă şi am foarte multă lume, automat aici mă regăsesc şi îmbinând cele două, merg mână în mână foarte bine“, a încheiat măicuţa.

Maica Paraschiva Cornea are în prezent în jur de 4000 de pacienţi.

www.ortodox.md