Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:42, marți, 16 octombrie, 2012

Maica Domnului cinstită la liceul “Gaudeamus” din capitală

Deja câțiva ani la rând, sărbătoarea Acoperemântului Maicii Domnului are o semnificație aparte pentru elevii liceului “Gaudeamus” din Chișinău, care împreună cu dascălii lor organizează cu acest prilej festivități de o ținută duhovnicească aparte.

Și de această dată participanții la eveniment au intonat imne religioase și au prezentat referate tematice.

Sărbătoarea a fost binecuvântată de către Prot. Mitr. Nicolae Ciobanu, Consilier Cultural al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove și un bun prieten al instituției de învățământ.

Sfinția Sa a vorbit celor prezenți despre rolul și locul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu în credința creștină, dar mai ales despre locul pe care trebuie să îl aibă Maica Domnului în inimile fiecăruia dintre noi.

Atmosfera a fost susținută și de coriștii Academiei de Teologie din Chișinău, care au prezentat spectatorilor un buchet de cântări bisericești, spre desfătare sufletească și laudă Tatălui Ceresc.

Doamna Angela Levința, reprezentantă a Departamentul Studii al Mitropoliei Moldovei, prezentă la eveniment, a felicitat liceenii și profesorii pentru sărbătoarea deosebită pe care o organizează an de an, îndemnându-i să persevereze în frumoasele lor porniri, astfel încât, exemplul lor să fie urmat și de alte instituții de învățământ din țară.

Trebuie să menționăm că organizarea anuală a evenimentului dedicat  Maicii Domnului este posibilă datorită eforturilor doamnei Tatiana Doibani, pedagog și conducătoare a clubului creștin-ortodox pentru tineri “Logos”, care cu dăruire de sine are grijă ca această sărbătoare să se desfășoare la cel mai înalt nivel și să fie de un real folos spiritual pentru toți participanții.