Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

miercuri, 12 septembrie, 2012

Liturghie inter-ortodoxă în Sarajevo

La Sarajevo, de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, s-a sfinţit noua catedrală mitropolitană, la care au participat mai mulţi ierarhi din întreaga lume ortodoxă.

De asemenea, între 9 şi 11 septembrie are loc întâlnirea Comunităţii catolice Sant Egidio la Sarajevo. Cu această ocazie, Patriarhul Serbiei, Preafericitul Irineu şi Arhiepiscopul catolic Vinko Puljic, au lansat duminică un apel comun la pace pe pământul care timp de 20 de ani a fost teatru de război şi de cele mai îngrozitoarea atrocităţi din Europa din timpul celui de-al doilea război mondial.

Patriarhul Irineu a spus:  „Trebuie să purtăm în noi seminţele păcii pentru a le semăna peste tot unde ne găsim” după Sfânta Liturghie săvârşită la Catedrala Ortodoxă din Sarajevo. „Biserica ne îndeamnă să iubim pe fiecare creatură a lui Dumnezeu, pe fiecare fiinţă umană care este icoană a lui Dumnezeu”.

Împreună cu patriarhul, au concelebrat Mitropolitul Nicolae de Bosnia, Mitropolitul Policarp de Spania şi Portugalia (Patriarhia Ecumenică), Mitropolitul Serafim de Zimbabwe şi Angola (Patriarhia Ecumenică), Mitropolitul Chiril de Ekaterinburg (Patriarhia Rusiei), Mitropolitul Serafim al Germaniei şi Europei central (Patriarhia României).

Sute de credincioşi au participat la slujbă, atât în Biserică, cât şi înafara ei.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

www.orthodoxie.com