Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 15 octombrie, 2015

Liceul „Gaudeamus ” din municipiul Chişinău şi-a sărbătorit hramul

Liceul “Gaudeamus ” din mun. Chișinău, sectorul Ciocana își sărbătorește hramul de sărbătoarea “Acoperământul Maicii Domnului”. S-a organizat sărbătoarea în cinstea Maicii Domnului cu genericul ” O dulce păvază cerescă”. A fost prezentat un recital şi cântece prin care a fost lăudată Maica Domnului. Copiii au confecţionat diferite creaţii din fructe şi legume.

La eveniment a fost invitat şi preotul Nicolae Ciobanu, preşedintele Departamentului Cultură a Mitropoliei Moldovei, care a săvârşit un tedeum de început de an şcolar, rugându-se împreună cu profesorii şi elevii. Preotul Nicolae a vorbit celor prezenţi despre importanţa binecuvîntării divine, dar şi despre dragostea ce trebuie să o oferim atît Bunului Dumnezeu cît şi aproapelui nostru. Au fost transmise cuvinte de felicitare din partea Mitropolitului Vladimir, Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova în legătură cu ziua profesională a profesorului dar şi sărbătoarea Acoperemântul Maicii Domnului urîndu-le tuturor succese şi reuşite la învăţătură. Elevii au fost îndemnaţi la respect şi dragoste faţă de profesori şi unii faţă de alţii. Cu un buchet de cîntece sacre au venit membrii ASCO din Moldova în frunte cu diaconul Anatolie Cobzac.

Organizarea evenimentului a fost posibilă graţie deschiderii administraţiei liceului, dar şi muncii enorme depuse de profesori şi elevi.