Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:34, miercuri, 8 iulie, 2015

Lecția impresionantă oferită de un vasluian. Și-a pierdut ambele picioare, dar se ocupă singur de casă, fără să ceară ajutor

Lovit de soartă, un bărbat de 48 de ani din judeţul Vaslui ne dă un exemplu de voinţă. Şi-a pierdut ambele picioare din cauza unei boli, însă nu cere ajutorul nimănui.

Coseşte, are grijă de grădină şi taie lemne singur. Ba chiar le oferă sprijin şi vecinilor care au nevoie de mâinile lui harnice.

Pe când avea numai 25 de ani, Claudiu a fost diagnosticat cu tromboflebita Burger. Ca să-i salveze viaţa, medicii i-au amputat ambele picioare, la distanţă de câţiva ani. De atunci, Claudiu a învăţat să facă totul singur. Cât e ziua de lună nu stă locului o clipă.

Cei care doresc să-i dea o mână de ajutor lui Claudiu Sarca îl pot contacta la numărul de telefon 0766 328630

Claudiu Sarca: „Prima dată mi-a fost greu, credeam că am piciorul, mă dădeam jos din el, mă sprijineam şi cădeam, am zis: cred că nu mai pot face nimic, dar am început, încet, încet. Putere îmi dă faptul că am nevoie de una de alta.”

Claudiu şi-a construit unelte de care să se ajute şi reuşeşte să aibă alături de soţia lui o gospodărie de invidiat.

Claudiu Sarca: „Coasa e făcută dintr-un vârf de coasă ruptă, i-am dat două găuri şi am prins un mâner şi cu ea cosesc buruiana. Eu nu dorm ziua, niciodată nu am timp.”

Vecina:Cred că sunt care au picioare au mâini şi nu fac, stau la crâşmă, el are prea multă energie.”

Din câteva lemne şi bare metalice, Claudiu şi-a incropit un căruţ cu care să se poată deplasa. A primit cadou un căruţ de spital, dar e defect. Un vecin din comuna lor, Roscani, judetul Vaslui, a scris povestea lui Claudiu pe Facebook. Şi le cere oamenilor miloşi să-l ajute pe bărbat să obţină un mini-ATV. Claudiu ar fi vrut să şi-l cumpere singur, dar banca nu a vrut să-i acorde un împrumut, din cauza invalidităţii sale.

Remus Bob, consătean: „Este un om foarte muncitor şi gospodar, pune tabla pe casă, harageşte şi mi-a intrat în suflet acest om. L-am văzut fără ambele picioare, numai în mâini nu a lucrat.”

Singurul venit al familiei lui Claudiu este pensia lui de invaliditate, de 700 de lei.

www.ortodox.md