Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

6:23, marți, 24 aprilie, 2012

La Străşeni a avut loc Festivalul cântecului pascal

Cea de a II-a ediţie a Festivalului cântecului pascal s-a desfăşurat în casa de cultură a or. Străşeni. La festival au participat elevii gimnaziilor şi liceelor din raion. În total 18 colective corale au intonat cântări pascale, bucurând inima numeroşilor credincioşi dornici de hrană duhovnicească. Patricipanţii s-au învrednicit de diplome oferite de secţia raională de învăţământ, iar trei coruri învingătoare au primit cadouri alese partea protopopiatului.

„Acest festival contribuie la păstrarea frumoaselor tradiţii pascale, aducând în sufletele tuturor Bucuria Învierii. Important este faptul că la această întâlnire de suflet participă tot mai mulţi copii, iar de rând cu ei pedagogi, părinţi şi rude. Astfel, trebuie să cultivăm frumosul şi valorile noastre creştine, care sunt cel mai viu redate prin cântece şi expoziţii tematice.

Cea mai sublimă este tema pascală, trăită cu deosebite emoţii de fiecare credincios. Or, toate evenimentele religioase din anul bisericesc culminează cu Învierea, sărbătoare care trebuie adusă în inima celor din jur.

Fie ca aceste eforturi de a reda bucuria praznicului să lase urme binecuvântate în inima şi conştiinţa celor care cântă şi ascultă aceste rugăciuni pascale” – a menţionat Părintele Victor Mihalachi, protopop de Străşeni.