Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:07, joi, 14 noiembrie, 2013

La liceul ”Sf. Ștefan cel Mare” din or. Rezina a avut loc seminarul: ”Viața – dar dumnezeiesc”

IMG_1226

Liceul teoretic ”Sf. Ștefan cel Mare” din or. Rezina a găzduit seminarul ”Viața – dar dumnezeiesc”. La eveniment au fost prezenți profesori și liceeni ai claselor IX-XII.

Întrunirea a demarat cu o prezentare tematică a dnei Tatiana Anghelinici, director adjunct, care a elucidat diverse aspecte ale vieții.

A urmat un discurs al părintelui Octavian Moșin, președintele Asociației Studenților Creștini Ortodocși, oaspete al acestui eveniment care a remarcat următoarele: ”Viața într-adevăr este un dar divin. Omul are două componente distincte: trup și suflet. Astfel, trebuie să fie conștient de valorificarea personalității, înțelegând că cele materiale sunt temporare, iar cele duhovnicești – veșnice. Respectiv și grija sau preocupările trebuie să fie corespunzătoare…

Ar fi bine să zidim omul și prin aceasta viața conform planului divin, înțelegând că libertatea și conștiința ne aparțin și nimeni nu intervine în decizia noastră…

Viața presupune comunicare cu Dumnezeu și cei din jur, este una jerfelnică și trebuie să fie îmbibată de dragoste…

Ferice de tinerii care cunosc Calea, Adevărul și Viața, care sunt întru Hristos. Numai astfel nu vor da greș și vor fi împliniți în toate aspirațiile bune, sănătoase și bineplăcute Domnului”.

După întrunire au urmat expunerile elevilor, concluzionând că viața e frumoasă și necesită a fi trăită corect, cu alese roade.

Este de menționat faptul că în această instituție se predau opțional orele de Religie, iar la creșterea duhovnicească a învățăceilor contribuie preotul Stanislav Atamanenco, precum și preotesele Ana Atamanenco și Carolina Cojocari în calitate de cadre didactice.

cu referire la MOLDOVA ORTODOXĂ