Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:27, marți, 8 mai, 2012

La Ialoveni a fost pusă prima piatră la temelia unui nou sfânt lăcaș

În cartierul Moldova al orașului Ialoveni a fost pusă prima piatră la temelia unui nou sfânt lăcaș cu hramul ”Sf. Ierarh Vasile cel Mare”.

Serviciul divin a fost oficiat de către ÎPS Mitropolit Vladimir, înconjurat de un sobor de preoți  din circumscripție în frunte cu Prot. Mitr. Anatolie Stefanov.

La eveniment au fost prezenți Președintele raionului Ialoveni dl Nicolae Andronache, Primarul orașului dl Gheorghe Caracuian, ctitori și numeroși credincioși din localitate.

Preotul-paroh al viitorului sfânt lăcaș Prot. Mitr. Dumitru Damian ne-a menționat următoarele: ”Demult se simte nevoia unui sfânt lăcaș în acest sector al orașului Ialoveni, care numără peste 400 de gospodării. Astfel, credem că Sfântul ocrotitor al localității – Vasile cel Mare – va fi grabnic rugător și ajutător întru realizarea acestui gând dumnezeiesc și în curând biserica va fi înălțată și târnosită spre bucuria și întărirea credincioșilor.

Mitropolitul Vladimir a încurajat această frumoasă inițiativă, menționând că va urmări și va susține desfășurarea lucrărilor de edificare a acestui sfânt lăcaș.

Părintele protopop ne-a comunicat că la etapa actuală în raionul Ialoveni sunt 34 de parohii și păstoresc 35 de slujitori, iar în construcție sunt 7 biserici.