Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:56, joi, 30 august, 2012

La Grătieşti a fost adusă o copie a icoanei făcătoare de minuni cu chipul Maicii Domnului Pantanassa

Prin străduinţa părintelui Victor Pleşca, parohul bisericii “Sf. Treime” din s. Grătieşti, mun. Chişinău, în localitate a fost adusă o copie a icoanei făcătoare de minuni cu chipul Maicii Domnului Pantanassa, izbăvitoarea de cancer.

Sfinţenia a ajuns în Moldova din Rusia prin grija unei creştine din Grătieşti care s-a vindecat de cancer rugându-se la această icoană, precum şi a altor oameni de bună credinţă.

Copia executată în stil bizantin este aurită, cântăreşte 45 kg şi a fost atinsă de icoana originală care se află în Grecia.

În timpul transportării au avut loc câteva cazuri miraculoase, când părintele Bartolomeu Nicolăescu, parohul bisericii din cadrul spitalului nr.3 din Chişinău, care a adus icoana, a fost impus să achite nişte taxe, fiind ajutat financiar de câţiva creştini care nu ştiau despre ce este vorba şi se aflau întâmplător în preajma icoanei. Totodată pe parcursul călătoriei şi pictorul care a executat copia a avut parte de multe ispite care însă au fost depăşite prin rugăciune şi încredere în Maica Domnului, fapt ce demonstrează că această lucrare a fost una binecuvântată.

Mâine 31 august, chiar în ziua prăznuirii sfinţeniei, începând cu ora 8 dimineaţa, credincioşii se vor putea închina icoanei care se va afla permanent în biserica din Grătieşti.

Cu această ocazie, Prot. Mitr. Victor Pleşca şi-a exprimat speranţa că sfânta icoană va aduce izbăvire de cancer, dar şi de vrăjitorie tuturor celor care vor veni să îngenuncheze cu smerenie şi nădejde în faţa luminatului chip al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.