Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:35, sâmbătă, 19 ianuarie, 2013

La Catedrala Mitropolitană s-a celebrat Botezul Domnului

Astăzi, în ziua în care Biserica Ortodoxă sărbătorește Boboteaza, tradițional, nenumărați credincioși s-au adunat la Catedrala Mitropolitană pentru a participa la Liturghia praznicală oficiată de către Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir.
Creștinii veniţi de la primele ore ale dimineţii au aşteptat cu multă evlavie momentul sfinţirii Aghesmei Mari.

Sărbătoarea Botezului Domnului se mai numeşte şi „Arătarea Domnului”, „Descoperirea Cuvântului Întrupat”, „Epifania” sau „Teofania”, deoarece aduce aminte de momentul când Mântuitorul Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, prilej cu care s-a arătat lumii Sfânta Treime.

Unul din scopurile pentru care Hristos S-a botezat a fost acela de a Se face model pentru noi, căci viaţa noastră duhovnicească începe prin Taina Botezului, aşa cum lucrarea de mântuire a lumii a început prin Botezul lui Hristos, după care au urmat toate celelalte, adică Patimile, Răstignirea, Învierea şi Înălţarea.
Cu o stare de rugăciune deosebită a fost marcat momentul în care Vlădica Vladimir a sfinţit Agheasma, unul dintre cele mai importante momente ale ceremoniei religioase de astăzi.

La eveniment a participat preşedintele țării, domnul Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, domnul Marian Lupu și prim-ministrul, domnul Vlad Filat, care s-au rugat alături de popor, trăind din plin bucuria măreții sărbători.

La ceremonie a fost prezent şi un grup de militari ai Armatei Naţionale, îmbrăcaţi în uniforme de paradă, care au tras în aer câteva salve, iar mai apoi, credincioşii s-au apropiat pentru a lua apă sfinţită.