Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:24, luni, 10 iunie, 2013

Kosovo: Biserica critică negocierile de la Bruxelles

Biserica Ortodoxă Sârbă a criticat procesul de negociere între Belgrad și Pristina, care a condus la un acord semnat la Bruxelles, spunând că acesta nu a reuşit să rezolve problemele din Kosovo, unde sârbii continuă să sufere.

La sfârșitul unei reuniuni de două săptămâni la Belgrad, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe a emis o declaraţie, spunând că protectoratul internaţional, forțele NATO din Kosovo și recentele discuţii la nivel înalt de la Bruxelles nu au reuşit să conducă la o mai mare justiţie sau la o soluţie în problemele țării.

Comunicatul mai arată că, după distrugerea și profanarea bisericilor și mănăstirilor ortodoxe, expulzarea a sute de mii de sârbi, traficul de organe umane și alte astfel de crime, în Kosovo, sârbii sunt acum supuşi unei mai mari forme a răului şi violenței: distrugerea barbară a mormintelor, crime, atacuri şi ameninţări asupra proprietatilor, instituirea de ghetouri.

Sinodul a continuat, apoi, să reitereze faptul că a respins ferm recunoașterea directă sau indirectă a statului fantoma Kosovo, în afara teritoriului Serbiei.

www.lacasuriortodoxe.ro