Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

miercuri, 7 octombrie, 2015

ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a participat la aniversarea a 75-a a Arhiepiscopului Antonie de Ural și Aktybinsk

La 4 octombrie 2015, în cea de a 18 duminică după Rusalii, de Înălțarea Sfintei Cruci, fiind într-o vizită pastorală în Kazahstan, Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a participat la festivitățile de marcare a 1000 de ani de la adormirea Marelui Cneaz Vladimir și aniversarea a 75 ani a Arhiepiscopului Antonie de Ural și Aktybinsk.

Sfânta Liturghie a fost oficiată la Catedrala “Sf.Arhanghel Mihail” al oraşului Ural, și au participat: Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Alexandru, Mitropolit de Astana și Kazahstan, precum și ÎPS Vinchentie, Mitropolit de Tashkent și Uzbekistan, precum şi alţi ierarhi ai bisericii ortodoxe.

Cu un mesaj de felicitare adresat Arhiepiscopului Antonie, a venit și ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove. În semn de recunoştinţă a muncii asidue pentru binele bisericii și cu ocazia celei de a 75-a aniversare, arhiepiscopul Antonie a fost decorat cu înalta distincție a Bisericii Ortodoxe din Moldova – ”Ordinul Recunoștinței”.

În semn de recunoştinţă, ierarhul le-a mulțumit tuturor celor prezenți și le-a urat pace şi mântuire precum și ajutor de la Dumnezeu în viață.